VolCAT 2014


18/04/2014

1a etapa: Igualada-Igualada

VolCAT 2014

VolCAT 2014

 

Un any més, i ja en van tres, ens tocava disputar la Volcat, la que diuen que és la Volta a Catalunya en btt, tot i que només transcorri per a l’interior del nostre petit país. La prova consta de tres etapes repartides en 3 dies.

La primera era un bucle de 48km amb sortida i arribada a Igualada. Una etapa variada, amb bastant pista i algunes baixadetes molt ben parides i prou tècniques.

De la meva banda poca cosa a dir. Vaig anar fent sense obsessionar-me i em va sorprendre trobar-me tant bé.  Anàvem fent amb el grupet perseguidor de l’escapat Tiago Ferreira, tot i que a les pujades em marxaven i a les baixades els tornava a agafar. Tot el dia igual, fins que a falta de 6 km per meta ja van començar els pals i em van començar a fallar les forces.

Vaig arribar en 8a posició a poc més de dos minuts del primer participant i amb 2:08h sota les cames.

 

19/04/2014

2a etapa: Igualada-Cardona

VolCAT 2014

VolCAT 2014

La segona etapa era la més llarga, amb un total de 80km i uns 2500+, d’Igualada a Cardona. Com sempre, paisatges espectaculars. De sortida es van fent grupets, jo em quedo amb un grup gran de corredors, uns 20. Em situo en les posicions davanteres i vaig marcant el ritme, cada cop en quedem menys. Em noto bastant bé físicament, i veig que els companys no ajuden gaire a donar la cara, així que vaig fent, amb l’ajuda de l’Argelaguer fins que trenca cadena, i en Collados.

Fins que, com sempre, a falta d’uns 10 km el grup comença a tivar i jo pago l’esforç, perdent tot el què havíem guanyat en res. Tot i això creuo la meta en 12a posició, a 13 minuts del vencedor  i 3:37minuts de pedalar.

 

20/04/2014

3a etapa: Sant Llorenç de Morunys-La Coma

1907612_701774173199180_4390777351785980270_n

Avui era el dia. Sabia que era o ara o mai. 35km i 1300+, pujades dures i baixades tècniques, fred i pluja i el mateix recorregut que l’any passat, només falten les cames.

La motivació era alta, ja que el recorregut semblava fet a mida per mi (bé, potser li trauria alguna pujada :P). Sortim i em trobo realment bé. Em situo en tercera posició i aconsegueixo aguantar la primera pujada a uns 100m del segon, l’Ivan Diaz. Ala baixada atrapem en Tiago, que ens havia obert una mica de forat. Passem pel primer avituallament i ens toca pujar per asfalt. Jo vaig fent i aconsegueixo que no em treguin massa. Comença la baixada, els trono a atrapar. A diferència d’altres corredors (molt “casinos”per cert), ells si que em deixen passar, l’Ivan fins i tot frena per fer-ho. Ara és la meva. Em toca apretar les dents i traçar tant bé com puc per intentar escapar-me, però tampoc em passo, no vull caure ni xafar la bici.

 Si, estic liderant la prova amb grans corredors, és un somni fet realitat, allò pel què porto tota la vida lluitant. Al capdavall de la baixada ja els he obert un bon forat (calculo que uns 30-40 segons). Però ai las, l’alegria i el somni duren ben poc. Ràpidament les coses es torcen i pam! Cadena trencada i em fan tocar de peus a terra altra vegada. No tinc tronxa però si “empalme” ràpid. Perdo el temps pensant-me que he perdut l’anterior empalme ràpid, però és un eslavó que s’ha obert, així que sense tronxa no ho puc solucionar. Em poso a córrer, l’avituallament no és lluny. Portem uns 20 km i ens en queden 15 per meta. Em comencen a passar corredors, demano desesperadament un tronxa, fins que en Noguera em deixa el seu, tot i que és una mica estrany i no sé com funciona, així que decideixo anar corrent fins a la zona tècnica. Ho posem tot en ordre i gas cap amunt altra vegada.

Dec anar en la posició 20 i em poso a remuntar. Finalment i amb cautela per no tornar a trencar res, creuo la línia en 13a posició, no podia ser altre número… a 8 minuts del primer i un temps total de 2:14 minuts.

Després dels tres dies de competició acabo en 7a posició final i 6è èlit, a 23 minuts del primer, el meu excompany i amic Tiago Ferreira.